BARANG SAMPAI BARU BAYAR

KAMI KONGSIKAN!

RAHSIA BAGAIMANA KAMI BOLEH BANTU LEBIH RAMAI ORANG UNTUK ATASI MASALAH JERAGAT PADA MUKA TANPA ADA KESAN SAMPINGAN MENGGUNAKAN 100% BAHAN SEMULAJADI!!

Terdapat lebih 3000 masalah kulit yang dapat dikesan oleh pakar dermatologi dan semuanya boleh memberi kesan terhadap penampilan dan keyakinan diri seseorang individu!!

APAKAH SIMPTOM KULIT JERAGAT

Kulit jeragat atau melasma ini adalah punca kepada tompok hitam dibahagian kulit. Selalunya ia berlaku dibahagian muka dan simetri. Bermaksud ia akan berlaku pada kedua-dua belah bahagian muka secara sekata.

PUNCA TERJADINYA MASALAH JERAGAT

1) TERDEDAH KEPADA SINARAN MATAHARI 

Seperti yang kita semua ketahui sinaran matahari akan mengeluarkan sinaran Ultraviolet (UV) dan ianya merupakan punca terjadinya radikal bebas dalam tubuh.

Ultraviolet A – Cahaya ini adalah cahaya yang paling banyak dalam matahari, ia mampu menembusi lapisan kulit atas dengan mudah. Cahaya UV A akan menyebabkan kerosakan pada tisu-tisu penyambung seterusnya menyebabkan masalah kulit serta punca terjadinya jeragat dan yang lebih teruk kanser kulit.

2) PERUBAHAN HORMON/ RAWATAN HORMON 

Pil perancang kehamilan merupakan salah satu punca terjadinya jeragat. Pengambilan pil ini amat jelas diperkatakan sebagai punca terjadinya jeragat walaupun seseorang itu tidak mempunyai sejarah di dalam keluarga yang mengalami jeragat.

3) PENGGUNAAN KOSMETIK 

Penggunaan kosmetik yang berbahaya dan tidak sesuai dengan kulit akan menyebabkan kulit menjadi jeragat. Bahan-bahan terlarang yang digunakan boleh menyebabkan kerosakan kulit kepada pemakai.

4) FAKTOR KETURUNAN 

Faktor genetik juga dipercayai penyumbang kepada masalah jeragat yang dihadapi oleh seseorang itu.

5 KESAN PADA DIRI BILA JERAGAT BERMAHARAJALELA

1) TERPAKSA 'JADI MODEL JERAGAT' 

Sejak ada masalah jeragat ni saya dah makin stress. Bila masuk ofis je orang mula tegur “kenapa tu muka” “tak try produk ni ke” dan pelbagai petua saya nak kena dengar untuk hilangkan jeragat saya ni. Yee niat membantu tu saya faham tapi buat saya rimas bila hari-hari dengar benda yang sama sambil jual produk kat saya

2) BANYAK PAKAI FOUNDATION 

Saya kerap tempek foundation tebal untuk tutup benjol-benjol, biji-biji yang ada kat muka ni sangat tak selesa dimata saya dan dimata orang lain yang buat diorang bagi pandangan yang semacam je

3) KURANG BERSOSIAL 

Setiap kali ada event syarikat dan perjumpaan dengan kawan-kawan baik saya akan bina seribu satu alasan untuk tolak pelawaan tersebut atas dasar malu dan kurang berkeyakinan diri. Mana tak nye, orang lain hadir event syarikat semua nya segak-segak. Kawan-kawan ramai muka flawless putih bersih. Saya taknak keluar rumah, tak nak jumpa kawan-kawan

4) GATAL-GATAL TAK SELESA 

Mungkin ada yang naik jeragat ni tak gatal. Tapi saya alami kegatalan di wajah dan sangat tak selesa bila saya nak solat bila kena tahan gatal tu. Solat pun jadi tak kusyuk. Asyik nak menggaru je.

5) MALU DENGAN CIK SUAMI 

Ini hakikat ye apa yang saya rasa. Perasaan malu bila berdepan dengan suami. Sampai saya rasa disebabkan masalah wajah saya ni buat hubungan kami dah kurang mesra macam dulu. Sebab tu saya nekad nak rawat masalah kulit ni. Tanpa berfikir panjang terus saya ke spa untuk melakukan rawatan. Tapi setelah banyak sesi yang dilakukan langsung tak memberi kesan pada jeragat saya. Siap amik pakej rawatan sebulan

MENCECAH KOS HAMPIR RM3000!! 

Buat treatment tetap sama je!

CUBA PELBAGAI TREATMENT TAPI TETAP SAMA! SEBAB APA?

Jeragat sebenarnya bukan di lapisan luar muka kita, ia sebenarnya mempunyai akar sehingga ke lapisan bawah kulit. Boleh rujuk gambar di bawah. Sebab tu la kalau guna set-set skincare ni jeragat tak hilang, tapi lama-lama dia muncul balik. Ini sebab akar jeragat itu sendiri masih ada dalam kulit kita ni.

JADI BAGAIMANA LANGKAH PERTAMA UNTUK HILANGKAN JERAGAT?

Rawat Jeragat dari dalam (dari akar) bukannya guna skincare atau bukan rawatan kat spa!

MEMPERKENALKAN SATU PRODUK PENYELIDIKAN DARIPADA MARDI

Produk tinggi antioksidan iaitu CellCode hasil kajian SELAMA 10 TAHUN oleh Institut Penyelidikan & Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI). Diuji dari segi tahap keberkesanan dan juga keselamatannya oleh pakar penyelidik di sana.

CellCode berasaskan Limau Kasturi dan diformulasikan bersama dengan enzim halal yang diimport khas dari Denmark. Untuk pengetahuan anda, Limau Kasturi sememangnya penuh dengan khasiat tersendiri seperti Floretin, Vitexin, Asid Ferulik dan Vitamin C. Tetapi jika tidak melalui proses 'fermentasi' khasiatnya hanyalah sedikit berbanding CellCode yang telah melalui beberapa proses untuk tujuan mendapatkan khasiatnya yang lebih tinggi.

APAKAH CELLCODE?

Sebelum melalui proses fermentasi (Rendah Floretin-G)

Selepas melalui proses fermentasi (Tinggi Floretin-G)

PROSES & TEKNOLOGI

Teknologi pengenalpastian Floretin-G dalam Limau Kasturi dibangunkan menggunakan alat HPLC-MS-MS. Aktiviti antioksidan Floretin-G telah diperolehi menggunakan teknologi HPLC dengan hasil ujian antioksidan

APAKAH ITU ANTIOKSIDAN

Antioksidan adalah bahan yang mengurangkan, meneutralkan serta melindungi sel badan daripada kerosakan akibat tekanan oksidatif di mana jumlah radikal bebas melebihi kemampuan tubuh dan ia juga boleh dianggap sebagai barisan pertahanan terhadap risiko mendapat sesetengah penyakit.

Radikal bebas adalah hasil sampingan yang sangat reaktif yang terhasil daripada proses kimia yang berlaku dalam badan. Bahan ini boleh memudaratkan serta merosakkan sel dan tisu badan. Ia dikatakan boleh mempercepatkan PROSES PENUAAN dan meningkatkan risiko penyakit seperti JANTUNG, STROK, KENCING MANIS, ARTRITIS serta KANSER.

KOMPONEN AKTIF ANTIOKSIDAN DI DALAM CELLCODE

Komponen aktif tinggi antioksidan yang ada di dalam CellCode ialah Floretin-G, Vitexin, Asid Ferulik dan Vitamin C. Setiap satu ada manfaatnya untuk kesihatan dalaman dan juga luaran.

MANFAAT & KHASIAT CELLCODE

GLYCEMIX INDEX TEST REPORT

Fasiliti bertaraf dunia yang digunakan untuk menghasilkan CellCode menepati piawaian yang tertinggi yang disahkan oleh peraturan GMP dan HACCP

PENGIKTIRAFAN & ANUGERAH

SIJIL HALAL JAKIM

SURAT KELULUSAN PENDAFTARAN PRODUK OLEH BIRO PENGAWALAN FARMASEUTIKAL KEBANGSAAN (BPFK)

GALERI

Bersama Dr Mohamad Kamal (Pengarah Pusat Pengkomersialan Teknologi Dan Bisnes), Dr Hadijah (Timbalan Pengarah Pusat Penyelidikan Sains & Teknologi Makanan), Dr Syahidah ( Penyelidik) Dan En Arif Zaidi (Penyelidik) Dari MARDI

CellCode Dipersembahkan Kepada Ketua Setiausaha Negara (KSN) Tan Sri Mohammad Zuki Bin Ali Oleh Ketua Setiusaha Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) Dato' Haslina Binti Abdul Hamid

TESTIMONI PENGGUNA

Konsisten selama 2 bulan

Konsisten selama 3 bulan

Konsisten selama 3 bulan

Konsisten selama 3 bulan

5/5

SOALAN LAZIM

  • Minum pada waktu pagi sebelum sarapan
  • Jika ada gastrik ambil selepas 2 jam makan
  • Minum ketika perut kosong
  • Jarakkan waktu makan dalam tempoh 2 jam selepas pengambilan CellCode
  • Minum air putih secukupnya sekurang-kurangnya 3 liter / 8 gelas 
  • Sesuai untuk 20 tahun ke atas

Boleh, jika bukan pada tahap kronik

Untuk permulaan digalakkan pengambilan secara konsisten bagi mendapatkan kesan yang maksima

  1. Anda akan dibawa ke website rasmi CellCode di www.cellcode.com.my dan membuat pembelian secara online melalui website tersebut
  2. Anda juga boleh WhatsApp terus pada kami untuk membuat pembelian secara Cash On Delivery (COD) barang sampai baru bayar

Yup, anda yang berada di sekitar Putrajaya dan Cyberjaya, anda boleh dapatkannya di farmasi Malakat, Malakat Mall Cyberjaya

Untuk set B dan C anda boleh dapatkannya di website kami sahaja

Kami menggunakan perkhidmatan DHL